النهاردة موضوعي عن ارز القدرة الفلسطيني بس
من مطبخ مصري بإيد مصرية طلع حلوووووووو
اوي بجد
انصحكم تجربوه بجد هايعجبكم اوووي ان شاء الله
اولا المقادير :
ارز بسمتي - بصل مفروم - حمص ( منقوع من قبلها
ومسلوق في مية وملح )
زيت زيتون - التوابل ( ثوم صحيح - قرنفل - حبهان -
ملح - فلفل - شطة - كبابة صيني (( المفروض جوزة
الطيب بس نظرا لأني بطلت استخدمها فاستخدمت
الكبابة الصيني )) - زر ورد (( موجود عند اي عطار))
وطبعا المقادير اللي هانستخدمها حسب الكمية
اللي هانعملها
الطريقة :
اولا هاناخد الكبابة الصيني والقرنفل ونحطهم في
الهون والحبهان نفتحه ونطلع البذور اللي فيه وندقهم
في الهون كويس مع بعض
هانجيب بقي الحلة ونحط فيها زيت الزيتون
ونشوح البصل شوية
وبعدين نحط الرز يتشوح شوية
وبعدين نحط كل البهارات بتاعتنا ونقلب كويس
وفي الاخر نحط الحمص المسلوق والتوم نحطه صحيح كدة زي ماهو
هانكون مجهزين من الاول شوربة فراخ او لحم
هانسقي بيها الرز ونسيبه يستوي بالطريقة العادية
ونقدمه بالهنا والشفا وشكله النهائي تحت
نيجي بقي للفراخ بالزيتون :
مقاديرها
صدرو فراخ مخلية - مستردة - زيتون اسود مفروم -
كيس شيبسي نفرمه ناعم بإيدينا مية بصل عليها
ملح وفلفل( كالعادة هانفرم البصل ناعم اوي في
الكبة ونرش عليه رشة ملح بسيطة ونسيبه دقيقتين
ونيجي نعصره بإدينا هانلاقيه نزل كل ميته)
هانحط الفراخ تتبل في مية البصل شوية كدة ساعة
او اتنين
وبعدين نشيلها نحطها في الدقيق
ونحمرها في الزيت
ونشيها نصفيها من الزيت
وفي اثناء ماهي بتتحمر هانحط شوية زيت زيتون علي الزيتون المفروم ونقلب
هانجيب بقي صينية وندهنا شوية زيت بقطنة ونحط فيها الفراخ بتاعتنا
وندهنها طبقة مستردة خفيفة
وفوقيها طبقة زيتون علي زيت زيتون خفيفة برضو
وفوقيها طبقة شيبسي
وندخلها الفرن 10 دقائق او اقل كمان لأن الفراخ اصلا
مستوية 100%
ودة كان طبقنا النهاردة
سهل وسرييييييييييع ان شاء الله
يحوز علي اعجابكم
في امان الله
ملحوظة : الموضوع مجهود شخصي ولاأاحلل نقله
لأي منتدي آخر
اكلة صيني لذيييييييييييييذة وخفيفة
دجاج محشي بالكاري من مطبخي
النجرسكو من ايدي بالصور
دجاج بالبرتقال (( ابتكار من مطبخي ))
لازانيا سوسي وااااااااااااو .... خطيرة بجد
مكرونة بالشاورما + سلطة التفاح من مطبخ سوسي
بيكاتا بالماشروم غدانا ( اتفضلوا معانا )
حصريا ( الجمبري بالكنافة + شيش فيليه السمك ) من سوسي
تطبيقي المتواضع لدجاج من حفل تنصيب الرئيس اوباما
سلطة الباباغنوج المدخنة من مطبخي
فرايد رايس من مطبخي
النهاردة كان عندي عزومة
كبسة سوسي مافيش زيها ... وتحدي
طاجن البامية بالتقلية الرهيييييب