روابط قد تهمك :
فساتين العروس | تسريحات | تنظيم الاعراس | زخرفة | عالم حواء


صفحة 1 من 6 123456 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 15 من 89

الموضوع: ارز القدرة الفلسطيني + فراخ بالزيتون

  1. #1
    عروس ذهبية
    تاريخ التسجيل
    08/12/2009
    الدولة
    egypt
    المشاركات
    2,735

    ارز القدرة الفلسطيني + فراخ بالزيتون








    النهاردة موضوعي عن ارز القدرة الفلسطيني بس

    من مطبخ مصري بإيد مصرية طلع حلوووووووو

    اوي بجد

    انصحكم تجربوه بجد هايعجبكم اوووي ان شاء الله

    اولا المقادير :




    ارز بسمتي - بصل مفروم - حمص ( منقوع من قبلها

    ومسلوق في مية وملح )




    زيت زيتون - التوابل ( ثوم صحيح - قرنفل - حبهان -

    ملح - فلفل - شطة - كبابة صيني (( المفروض جوزة

    الطيب بس نظرا لأني بطلت استخدمها فاستخدمت

    الكبابة الصيني )) - زر ورد (( موجود عند اي عطار))


    وطبعا المقادير اللي هانستخدمها حسب الكمية

    اللي هانعملها

    الطريقة :
    اولا هاناخد الكبابة الصيني والقرنفل ونحطهم في

    الهون والحبهان نفتحه ونطلع البذور اللي فيه وندقهم

    في الهون كويس مع بعض



    هانجيب بقي الحلة ونحط فيها زيت الزيتون





    ونشوح البصل شوية




    وبعدين نحط الرز يتشوح شوية



    وبعدين نحط كل البهارات بتاعتنا ونقلب كويس





    وفي الاخر نحط الحمص المسلوق والتوم نحطه صحيح كدة زي ماهو




    هانكون مجهزين من الاول شوربة فراخ او لحم




    هانسقي بيها الرز ونسيبه يستوي بالطريقة العادية





    ونقدمه بالهنا والشفا وشكله النهائي تحت






    نيجي بقي للفراخ بالزيتون :

    مقاديرها

    صدرو فراخ مخلية - مستردة - زيتون اسود مفروم -

    كيس شيبسي نفرمه ناعم بإيدينا مية بصل عليها

    ملح وفلفل( كالعادة هانفرم البصل ناعم اوي في

    الكبة ونرش عليه رشة ملح بسيطة ونسيبه دقيقتين

    ونيجي نعصره بإدينا هانلاقيه نزل كل ميته)



    هانحط الفراخ تتبل في مية البصل شوية كدة ساعة

    او اتنين




    وبعدين نشيلها نحطها في الدقيق




    ونحمرها في الزيت




    ونشيها نصفيها من الزيت





    وفي اثناء ماهي بتتحمر هانحط شوية زيت زيتون علي الزيتون المفروم ونقلب




    هانجيب بقي صينية وندهنا شوية زيت بقطنة ونحط فيها الفراخ بتاعتنا



    وندهنها طبقة مستردة خفيفة




    وفوقيها طبقة زيتون علي زيت زيتون خفيفة برضو



    وفوقيها طبقة شيبسي




    وندخلها الفرن 10 دقائق او اقل كمان لأن الفراخ اصلا

    مستوية 100%

    ودة كان طبقنا النهاردة








    سهل وسرييييييييييع ان شاء الله

    يحوز علي اعجابكم

    في امان الله














    ملحوظة : الموضوع مجهود شخصي ولاأاحلل نقله

    لأي منتدي آخر








    اكلة صيني لذيييييييييييييذة وخفيفة


    دجاج محشي بالكاري من مطبخي



    النجرسكو من ايدي بالصور



    دجاج بالبرتقال (( ابتكار من مطبخي ))


    لازانيا سوسي وااااااااااااو .... خطيرة بجد


    مكرونة بالشاورما + سلطة التفاح من مطبخ سوسي


    بيكاتا بالماشروم غدانا ( اتفضلوا معانا )


    حصريا ( الجمبري بالكنافة + شيش فيليه السمك ) من سوسي


    تطبيقي المتواضع لدجاج من حفل تنصيب الرئيس اوباما


    سلطة الباباغنوج المدخنة من مطبخي


    فرايد رايس من مطبخي


    النهاردة كان عندي عزومة


    كبسة سوسي مافيش زيها ... وتحدي



    طاجن البامية بالتقلية الرهيييييب

  2. #2
    عروس ماسية
    تاريخ التسجيل
    30/12/2005
    الدولة
    في بيتي الدافئ
    المشاركات
    3,811
    (( الله يعطيك العافية وجزأك الله خير

  3. #3
    عروس ماسية
    تاريخ التسجيل
    01/06/2008
    الدولة
    اتكلت على الله الذى لا يضيع معه احد
    المشاركات
    3,747
    ارحمميييييييييييييييييييي يييييييييينى
    هاتخن من اكلك
    مواااااااااااااه

  4. #4
    عروس ذهبية
    تاريخ التسجيل
    08/12/2009
    الدولة
    egypt
    المشاركات
    2,735
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام سمسومه مشاهدة المشاركة
    (( الله يعطيك العافية وجزأك الله خير

    جزانا وإياكم حبيبتي

  5. #5
    عروس ذهبية
    تاريخ التسجيل
    08/12/2009
    الدولة
    egypt
    المشاركات
    2,735
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة N0rma مشاهدة المشاركة
    ارحمميييييييييييييييييييي يييييييييينى
    هاتخن من اكلك
    مواااااااااااااه



    هههههههههههههههههه

    منورة دايما يا نيرو يا حبيبتي :L:

  6. #6
    مراقبة أركان البيت والمطبخ ومشرفة ركن الأزياء ، عضو فريق التطوير بالمنتدى الصورة الرمزية ماذا اقول
    تاريخ التسجيل
    16/04/2008
    الدولة
    فلسطين واعيش في ليبيا
    المشاركات
    59,436
    روعه جدا ابدعتي يسلمو يا قمر
    حاجه بتشهي ما شاء الله
    يعطيكي العافيه

  7. #7
    عروس مبدعة الصورة الرمزية Om Omar&Lili
    تاريخ التسجيل
    22/08/2009
    الدولة
    مصر
    المشاركات
    633
    ممن سؤال يا سوسى انت وزنك كاااام
    مش عارفه اروووح منكم فييين كل ما اقول خلاص مش هدخل والتزم بقا شويه بالرجيم ايدى تاكلنى وادخل برضوا
    تسلم ايدك بجد يا حبيبه قلبى تحففففففففه بس بما انك يتحبى الاختراعات زى كده جربى المسخن الفلسطينى رووووعه حلو جدا عارفاه ولا اقولك الطريفه

  8. #8
    عروس رائعة
    تاريخ التسجيل
    16/09/2004
    الدولة
    السعوديه -جده
    المشاركات
    1,095
    روووووووووووووووووووووعة

  9. #9
    عروس برونزية الصورة الرمزية مايونيز
    تاريخ التسجيل
    12/03/2008
    الدولة
    مصريه وكلي فخر يارب احمي مصر
    المشاركات
    1,657
    روعه تسلم ايدك ياسوسي

  10. #10
    مشرفة سابقة الصورة الرمزية sally2007
    تاريخ التسجيل
    02/02/2007
    الدولة
    مصرية مقيمة بالامارات
    المشاركات
    6,760
    تسلم ايدك ياسوسى يارب الطبق شكلة يفتح النفس

  11. #11
    عروس فضية
    تاريخ التسجيل
    20/10/2008
    الدولة
    cairo / jeddah
    المشاركات
    2,060
    جميييييل جداااااا ياسوسي وسهل وتغييييييييييير وده اهم حاجة

    ماشاء الله عليكي وربنا يحميكي ويجازيكي خير :thumbs_up:

    (وشوشة بيني وبينك ليكي عندي 3 تقييمات هحط للميزان منوم فالعصير وأعملهم اوك )

  12. #12
    عروس متألقة
    تاريخ التسجيل
    13/10/2008
    الدولة
    السعودية
    المشاركات
    294
    تسلم ايدك يا سوسى احنا متعودين منك دايما ان اكلك جمييل ما شاء الله بس الميزان مش راضى يقيم

  13. #13
    عروس ماسية الصورة الرمزية صوت العيون ʚϊɞ ṨỠЙḍỠṧ ʚϊɞ
    تاريخ التسجيل
    16/10/2006
    الدولة
    ZntlbM
    المشاركات
    16,304
    ما شاء الله تسلم ايدك
    ان شاء الله اجربها

  14. #14
    مشرفة سابقة الصورة الرمزية Blossoms
    تاريخ التسجيل
    27/08/2007
    الدولة
    ! هناك !
    المشاركات
    13,761
    ماشاء الله رائع تسلم ايديك

    وصحتين وهنا

  15. #15
    عروس رائعة الصورة الرمزية amy85
    تاريخ التسجيل
    22/12/2008
    الدولة
    السعوديه
    المشاركات
    1,115
    حلو اووووووووووى
    تسلم ايدك يعطيكى العافيه

صفحة 1 من 6 123456 الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. الدجاج بالزيتون
    بواسطة meme sweet في المنتدى الاطباق الرئيسية
    مشاركات: 10
    آخر مشاركة: 18/06/2010, 01:19 AM
  2. لانشون فراخ من غير فراخ لا سحر ولا شعوزة
    بواسطة حلاوتى زايدة حتة في المنتدى المقبلات والمعجنات
    مشاركات: 18
    آخر مشاركة: 13/06/2010, 12:56 PM
  3. القدرة
    بواسطة لولو ابو بكر في المنتدى الاطباق الرئيسية
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 26/06/2008, 05:50 AM
  4. دجاج بالزيتون
    بواسطة مجنونة حمد في المنتدى الاطباق الرئيسية
    مشاركات: 8
    آخر مشاركة: 18/02/2008, 01:20 AM
  5. فحص القدرة على الحمل
    بواسطة عروسته وبس في المنتدى إستفسارات النساء و الحمل و الولادة
    مشاركات: 16
    آخر مشاركة: 04/02/2008, 07:14 AM