روابط قد تهمك :
فساتين العروس | تسريحات | تنظيم الاعراس | زخرفة | عالم حواء


صفحة 1 من 6 123456 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 15 من 77

الموضوع: أستعدادت رمضانية

  1. #1
    عروس ركن المطبخ والمائدة الصورة الرمزية لچين
    تاريخ التسجيل
    02/11/2013
    الدولة
    الاسكندريه مصر
    المشاركات
    3,438

    أستعدادت رمضانية

    [BACKGROUND="70 #CCCC99"]بسم الله الرحمن الرحيم




    كل عام وأنتم بخير بمناسبه شهر رمضان الكريم

    أعاده الله عليكم وعلي الأمه الاسلاميه باليمن والبركات

    شهر رمضان هو شهر الأجواء الروحانية العطرة من صوم

    بر وخير واحسان وقرائة قرآن فشهر رمضان فرصة عظيمه

    للأختلاء بالنفس وتطهيرها والتزود بالاعمال الصالحة


    فاحببت ان اقدم لكم موضوع نستفيد منه جميعا حتي نوفر

    الوقت والجهد لنتفرغ للعبادات




    فاطلب من كل اخت فاضله عندها اي فكرة توفر الوقت

    والجهد ان لاتبخل علينا بها وصفه جديده او اي فكره جديده

    في المطبخ تتقدم بها .

    وساكون انا اول المشاركين .


    وادعوا جميع اعضاء منتدانا بالمشاركه الفعاله

    حتي نكتسب الاجر والثواب.

    [/BACKGROUND]

  2. #2
    عروس ركن أفكار وخبرات وركن الصحة والطب الصورة الرمزية هـايدي
    تاريخ التسجيل
    16/06/2007
    الدولة
    في بلاد العجائب
    المشاركات
    4,824

    رد: أستعدادت رمضانية

    شكرا مشرفتنا العزيزه عالموضوع المهم والقيم


    ربي يجعله في ميزان حسناتك

    ومبارك عليك الشهر

    ويارب يبلغنا إياه ويباركلنا فيه وإياكم

  3. #3
    عروس ركن المطبخ والمائدة الصورة الرمزية لچين
    تاريخ التسجيل
    02/11/2013
    الدولة
    الاسكندريه مصر
    المشاركات
    3,438

    رد: أستعدادت رمضانية

    [BACKGROUND="70 #FFFF99"]احفظي أكلك في أمان




    تحرص العديد من السيدات علي تخزين الخضروات والفواكه للاستفاده

    منها خلال شهر رمضان وعلي مدار العام لذا اقدم لكم طرق تخزين

    الخضروات والفاكهة وذلك توفير للوقت لتتمكني من اعداد اطباق

    متنوعه وشهية وصحية

    تخزين الفاكهة:_

    في موسم الفاكهة ممكن الاستفاده من تجميدها


    تخزين المانجو:_



    تقشر المانجو وتقطع وترش بقليل من عصير الليمون وتحفظ في اكياس شفافه وتوضع في الفريزر

    تخزين الخوخ او المشمش:_



    تغسل الثمار وتوضع في ماء مغلي ثم تنشل وتوضع في ماء مثلج وتقشر ويزال البذر وتقطع ويرش عليها عصير ليموت وقليل من السكر وتقلب جيدا ثم تعبأ في اكياس وتوضع في الفريزر وتحفظ.

    [/BACKGROUND]

  4. #4
    عروس ركن المطبخ والمائدة الصورة الرمزية لچين
    تاريخ التسجيل
    02/11/2013
    الدولة
    الاسكندريه مصر
    المشاركات
    3,438

    رد: أستعدادت رمضانية

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة هـايدي مشاهدة المشاركة
    شكرا مشرفتنا العزيزه عالموضوع المهم والقيم


    ربي يجعله في ميزان حسناتك

    ومبارك عليك الشهر

    ويارب يبلغنا إياه ويباركلنا فيه وإياكم
    شكرا لكي اختي الحبيبه هايدي
    اعاده الله عليكي وعلي اسرتك والامه الاسلاميه بكل خير

    ويجعله الله شهر مغفره لنا وعتق من النار

    وبارك لكي ولاسرتك فيه
    فانتي سباقه دائما بالخير .
    جزاكي الله الفردوس الاعلي.

  5. #5
    عروس الواحة الأدبية الصورة الرمزية نضال للحرية
    تاريخ التسجيل
    15/04/2014
    الدولة
    المغرب
    المشاركات
    412

    رد: أستعدادت رمضانية





    موضوعك رائع لجين و انا راح شارك كمان بافكاري معاك
    و لاسيما ان رمضان شهر الخير والبركة والعبادة...
    شهر بتزيد فيه فرصتنا علشان نكسب حسنات وندعي ربنا
    ونطهر قلوبنا ونكفّر عن سيئاتنا اللي عملناها طول السنة...
    وعلى الرغم إن معظمنا عارف كل ده كويس، لكن للأسف
    مش كلنا بيعرف يستغل الشهر ده كما ينبغي...
    وخصوصاً الستات والبنات اللي بيضيعوا معظم وقتهم
    في المطبخ علشان يحضّروا كل ما لذ وطاب بهدف
    إمتاع أسرتهم بعد يوم صيام طويل...
    وطبعاً ما فيش شك إن ده هدف نبيل في حد ذاته
    ، لكن زي ما قولنا قبل كده الهدف من شهر رمضان مش
    الأكل والشرب، لكن الهدف منه هو السعي والاجتهاد للحصول
    على أكبر قدر من الحسنات بالإكثار من العبادات والطاعات...















  6. #6
    عروس الواحة الأدبية الصورة الرمزية نضال للحرية
    تاريخ التسجيل
    15/04/2014
    الدولة
    المغرب
    المشاركات
    412

    رد: أستعدادت رمضانية

    الأسماك اكلتها بس اليوم على الغدا ههههههه










    من الأطباق اللي بتكون خفيفة جداً على المعدة وخصوصاً في الصيف،
    وكمان فيها قيمة غذائية عالية جداً؛ لأنها بتحتوي على نسبة من البروتينات
    والأحماض الأمينية المفيدة جداً للجسم، وكمان بتحتوي على مادة الأوميجا 3
    اللي بتحمي الجسم من تكوين الجلطات، بالإضافة إلى إنها بتحتوي على
    اليود والفوسفور والكالسيوم، وكمان فيتامين أ، د.


    وبعد ما تنظّفي السمك اغسليه بمية من الحنفية، وبعد كده انقعيه في مية وخل وليمون
    لمدة 20 دقيقة، وبعد كده افركي السمك تاني من جوه كويس، واشطفيه بالمية مرة كمان، وسيبيه على مصفى لغاية ما ينزّل ميته.

    بعد كده قسّميه في أطباق فِل؛ بحيث إن كل طبق تكون به كمية تكفي ليوم
    ، وغطي الطبق ده بكيس بلاستيك، بس اتأكدي إنه يكون نظيف تماماً وغير مستعمل قبل كده، وتفرغي منه كل الهوا.

    وخلّي بالك لما تيجي تستخدمي السمك المجمّد ده إنك تطلعيه من الفريزر قبل الاستخدام
    بحوالي ساعتين، وتحطيه في رف الثلاجة من تحت لغاية ما يدوب، وبعد كده تبليه وتقليه أو تعمليه
    صينية على حسب ما إنتِ عايزة وعلى حسب نوع السمك اللي عندك.

    وعلى فكرة إنتِ ممكن تتبلي السمك قبل ما تشيليه في الفريزر، بحيث إنه يبقى جاهز على
    الاستعمال على طول، وقت ما تحتاجيه، ودي مكونات تتبيل السمك وهي عبارة
    عن: "ملح + فلفل أبيض + كمون + كسبرة ناشفة مطحونة + ثوم مفروم + فلفل أخضر مفروم + ليمون"



    وبتخلطي كل المكونات دي مع بعض وبالكميات اللي تكفيكي، وبعد كده تاخدي من الخليط ده وتحشي
    به قلب السمكة، وسيبي السمك بالتتبيلة في الثلاجة لمدة ساعتين، وبعد كده قسّميه على أطباق فِل
    ، وغطيه بكيس بلاستيك بنفس الطريقة اللي قولناها، وبكده السمك يكون جاهز عندك على الاستخدام على طول.




  7. #7
    عروس ركن المطبخ والمائدة الصورة الرمزية لچين
    تاريخ التسجيل
    02/11/2013
    الدولة
    الاسكندريه مصر
    المشاركات
    3,438

    رد: أستعدادت رمضانية

    ماشاء الله عليكي ياعروستنا الحلوهنضالبارك الله فيكي وحفظكي
    عروسه شاطره .
    احب اعرفك غاليتي اي فعل نفعله نخلص به النيه لله
    لنآجر عليه هذا ما علمنا به نبينا صل الله عليه وسلم
    وشكرا لكي علي طريقتك في حفظ وتنظيف السمك
    وشكرا لمشاركتك الغاليه غاليتي.
    وفي انتظار جديدك دائما بشوق.

  8. #8
    عروس ركن المطبخ والمائدة الصورة الرمزية لچين
    تاريخ التسجيل
    02/11/2013
    الدولة
    الاسكندريه مصر
    المشاركات
    3,438

    رد: أستعدادت رمضانية

    [BACKGROUND="70 #CCCC66"]طريقة عمل قمر الدين:_



    كيلو مشمش

    350:400جرام سكر

    150جرام عسل جلوكوز

    #تغسل ثمار المشمش وتخرج النواه

    #يوضع المشمش في إيناء ويضاف عليه السكروعسل الجلوكوز

    ويوضع علي النار ويقلب حتي يغلي تهدئ النار ويضرب الخليك

    بالهاند بلندر ويوضع علي النار مع التقليب المستمر حتي يغلظ قوامه

    ويصبح ثقيل ينزل من علي النار ونحضر صينيه الفرن وتفرش باكياس

    مدهونه زيت عباد شمس او ذره ويصب الخليط ويترك في مكان جيد

    التهويه لمده6ايام او اكثر حتي ينشف ويخرج من علي الاكياس ويلف

    ويوضع في اكياس ثلاجه ويحفظ في الفريزر.

    وصحه وعافيه.

    [/BACKGROUND]

  9. #9
    عروس ركن النساء والحمل والولادة الصورة الرمزية ❤ om aseel ❤
    تاريخ التسجيل
    03/01/2013
    الدولة
    EGY مـصٍر أم الدٌنيا..الله يحفظك يابلآدى ..||~
    المشاركات
    3,185

    رد: أستعدادت رمضانية

    ماشااء الله على الفكرة

    عجبتنى جدآ وعجبنى اوى القمر الدين

    تسلم ايدك لجين

    وان شااء الله ارجع لكم بطريقة جديدة

    تسلمي حبيبتى ...||~

  10. #10
    عروس الواحة الأدبية الصورة الرمزية نضال للحرية
    تاريخ التسجيل
    15/04/2014
    الدولة
    المغرب
    المشاركات
    412

    رد: أستعدادت رمضانية

    [BACKGROUND="70 #FF99FF"][/BACKGROUND]



    لتجميد الفطاير والسمبوسة وغيرها ولتوفير الوقت




    الفطائر



    : اصنعي عجينتك المفضلة واحشيها بأي حشوة تحبينها
    ثم رشي الصينية بشوية دقيق وصفي الفطائر بعد
    لفها ثم ضعي الصينيه بالفريز علشان كل فطيرة تجمد لحالها علشان
    ما تلتصق مع بعض خليها بالفريز لمدة ساعة ثم
    طلعيها وصفيها في حافظة واغلقيها جيدا واعيديها للفريز لحين وقت التقديم لو بعد شهر
    البيتزا
    :


    بنفس الطريقة اعجني العجينة وقصيها
    دوائر وصفيها في صينية مرشوشة بالدقيق ثم ادخلي الصينية للفريزر



    ثم بعد ساعة طلعيها بتلاقي كل دائرة مجمدة لحالها
    صفيهم بالحافظة واغلقيها جيدا ثم ادخليها ( ما عليك بعدين ال
    انك تطلعين دوائر البيتزا مثل الاقراص ضعي عليها حشوة البيتزا وفي الفرن على طول )



  11. #11
    عروس ركن المطبخ والمائدة الصورة الرمزية لچين
    تاريخ التسجيل
    02/11/2013
    الدولة
    الاسكندريه مصر
    المشاركات
    3,438

    رد: أستعدادت رمضانية

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ❤αsєєℓ❤ مشاهدة المشاركة
    ماشااء الله على الفكرة

    عجبتنى جدآ وعجبنى اوى القمر الدين

    تسلم ايدك لجين

    وان شااء الله ارجع لكم بطريقة جديدة

    تسلمي حبيبتى ...||~

    وحشتينا ام اسيل ووحشتنا ردودك الغاليه
    بارك الله فيكي غاليتي وبارك لكي في صيامك وقيامك
    وتقبل الله منا ومنكي
    وفي انتظار طلتك الغاليه


  12. #12
    عروس ركن المطبخ والمائدة الصورة الرمزية لچين
    تاريخ التسجيل
    02/11/2013
    الدولة
    الاسكندريه مصر
    المشاركات
    3,438

    رد: أستعدادت رمضانية

    ماشاء الله عليكي يا احلي نضال وعلي نشاطك غاليتي
    وعلي طريقتك الرائعه في حفظ الفطائر والبيتزا
    شكرا لكي ونورتي الموضوع بافكارك نضال


  13. #13
    عروس ركن أفكار وخبرات وركن الصحة والطب الصورة الرمزية هـايدي
    تاريخ التسجيل
    16/06/2007
    الدولة
    في بلاد العجائب
    المشاركات
    4,824

    رد: أستعدادت رمضانية

    عندي أسئله لو سمحتي مشرفتنا

    مثلا
    المحاشي سواء اللي محشي برز وخضار أو رز ولحمه

    هل أقدر أجهزها قبل ووقت الحاجه أطبخها

    يعني كيف طريقة حفظها
    في الثلاجه ام الفريزر

    وهل اطبخها نص طبخه قبل
    ام فقط أعدادها وحشيها ثم عالفريزر

    بصراحه مااعرف الخطوات في الأعداد المسبق للأكل

    لأني مباشره في نفس اليوم اجهز واطبخ
    لأن أخاف اتكون طريقة حفظي غير صحيه وأضر بها من يأكل منها ><
    جميل لو أتعلم هذه الأمور

    وشكرا لكن

    والدجاج أيضاً
    هل له طريقه ليكون جاهز كطريقه نضال في تجهيز السمك

    وشكرا لكن على هذه النصائح القيمه وهذا المجهود الرائع

    ربي يجعله في ميزان حسناتكن إن شاء الله

  14. #14
    عروس الواحة الأدبية الصورة الرمزية نضال للحرية
    تاريخ التسجيل
    15/04/2014
    الدولة
    المغرب
    المشاركات
    412

    رد: أستعدادت رمضانية

    ماشاء الله عليكي يا احلي نضال وعلي نشاطك غاليتي
    وعلي طريقتك الرائعه في حفظ الفطائر والبيتزا
    شكرا لكي ونورتي الموضوع بافكارك نضال




    انتي الي منورة حبيبتي لجين
    وافكارك و خبراتك



  15. #15
    عروس ركن المطبخ والمائدة الصورة الرمزية لچين
    تاريخ التسجيل
    02/11/2013
    الدولة
    الاسكندريه مصر
    المشاركات
    3,438

    رد: أستعدادت رمضانية

    أهلا وسهلابأختي الغالية[هايدي
    غاليتي بالنسبة للمحاشي
    مثلا ورق العنب يحشي بالخلطه المعدة بالارز الامريكي طويل الحبة
    لان الارز العادي يتكسر عند التجميد ويرص في صينية فويل ويوضع في الفريزر
    وعند الاستخدام يخرج ويفك من بعضه ويرص في وعاء مفروش شرائح بطاطس
    وتصبي عليه شوربه كميه اقل من المعتاد مع عصير ليمون وزيت زيتون ويغطي لينضج

    اما باقي المحاشي ممكن ان تصنعيها قبلها بيوم وتسوي تاني يوم عادي بوضع الشوربه
    عند السوي

    الفراخ مثلا البانيه تتبل ليله كامله وثاني يوم تغمس في البيض وقليل من الحليب
    ثم البقسماط وترص في اطباق مرشوشه دقيق ثم توضع في الفريزر لمدة ساعتين
    ثم تخرج وتوضع في اطباق الفوم وتلف بالنايلون وتحفظ في الفريزر
    وعند الاستخدام توضع في زيت ساخن وهي مجمدة

    الفراخ المحشيه

    تغسلي الدجاجه جيدا واتركيها لتصفي واصنعي الحشو بتحمير كوب من الارز قليلا
    ثم يسقي بنفس كوب من الماء فقط ويترك ليتشرب ثم يرفع من علي النار وتفرم بصله
    وتتبل بالملح والفلفل والقرفه وتضاف الي الارز وتحشي بها الدجاجه من الداخل وتحت الجلد ثم تحفظ في الفريزر وعند الطهو تخرج وتوضع في كيس حراري ويحاط بالخضروات المشكله وتوضع في فرن متوسط الحراره حتي تنضج.
    وباءذن الله سأقدم لكي غاليتي مجموعة اخري من الافكار.
    حفظكي الله وجعله شهرمبارك علينا وعليكم.
    [/COLOR][/COLOR][/COLOR]

صفحة 1 من 6 123456 الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. اكلات رمضانية
    بواسطة naila espoir في المنتدى موائد رمضانية
    مشاركات: 6
    آخر مشاركة: 13/08/2012, 06:07 AM
  2. رمضانية .. }
    بواسطة نورات في المنتدى الهواتف النقالة
    مشاركات: 13
    آخر مشاركة: 14/09/2010, 09:07 AM
  3. فلاشات رمضانية
    بواسطة bassma في المنتدى قضايا دينية
    مشاركات: 4
    آخر مشاركة: 01/10/2005, 09:54 AM