السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ورمضان كريم
احب اشترك معاكم ومع منتداى المفضل عروس بسفرتى المتواضعة
اللهم ادمها علينا نعمة وماشاء الله لاقوة الا بالله
شيش كباب بس بالفراخ مع الرز البسمتى
رولات اللحمة بالخضار السوتيه وصوص الجبن
عصير الكيوى بالاناناس والسبرايت
كور التمر بالبسكوت(هيجارو)
دى صورة للسفرة مجمعة يارب تعجبكم
ودى من زاوية تانية
الطبق الأول
:شيش كباب الفراخ بالرز البسمتى
المقادير
بصل
ثوم
بهارات منوعه ( كمون - فلفل اسود - قرفه -او اي نوع تحبوه من البهارات المخلوطه - ملح – كزبرة)
بقسماط
الطريقة
بقسماط
الطريقة :
نخلط في الخلاط البصل والثوم والبهارات والكبزره والملح مع قليل من الماء
ونسكب الخليط مع الفراخ المفرومة ونعجن الجميع جيدا
ثم نضيف البيضة والبقسماط لحد ماتتماسك ونصبع على السيخ الخشب
ندخلها الفريزر ساعتين
نطلعها نشويها على الشواية
بعد ماتتشوى على الفرن ومعاه فحماية سخنة وعليها معلقة سمنة وفى مكان مقفول عشان تاخد الريحة
طريقتى فى الرز البسمتى
بنقع كوبايتين رز فى ماء مغلى نص ساعة
وبعدين اصفيهم واكون مسخنة معلقة زيت وعليه تلت كوب خل وانزل بالرز واقلب بسرعة بعدين اضيف تلات كوبايات ماء مغلى واقفل عليه تلت ساعة مااسعفنيش الوقت انى اصور باقى الخطوات
رولات اللحمة بالخضار السوتيه وصوص الجبن
المقادير
نص كيلو ستيك لحمة
جزر وبطاطس وكوسة متقطعة شرائح طولية
زبدة
كريمة طهى
بودر طعم الجبنة
الخطوات
ستيك لحمة ويتبل ببصلاية مفرومة وتوابل ملح وفلفل وقرفة وجنزبيل ساعتين فى التلاجة
واشوحه بمعلقة زبدة على نار عالية اوى على كل جنب 10 دقايق
وبعدها الفها رول وجواها الكوسة والجزر متقطع شرايح طولية متشوحة سوتيه بزبدة وواحدة ماجى ونلفها بفويل وعلى الفرن تكمل سواها 20 دقيقة
صوص الجبنة بقى حبة كريمة طهى فى معلقة زبدة وحبة بودر نكهة الجبن
نرص الخضار السوتيه وعليه الرولات وعليهم الصوص
الطبق التالت
المقادير
نتبل الصدور بكل ده ونبيتها ليلة فى التلاجة
ونطلعها ونشويها عالشواية مش هتاخد عشر دقايق
لما تنزل كل الطعم نصفى الشوربة ونشوح البصلاية التانية وعليها نص كوباية جبن سايل انا استخدمت اللى بطعم الشيدر
نحط الكوارع فى الحلة مع معلقة زبدة وبصلاية ونسيبها تنزل ميتها بتاع ربع ساعة
نزود كوبايتين مية مغلية عليها ونملحها
نزود بصلاية نشوحها فى زبدة ومعلقة دقيق والجبنة بعدها
وبعدين الشوربة ونديها غلوتين
نقطع الكرنب شرايح انا استخدمت ربعها بس
نزود 4 معالق مايونيز وتلت كوب البن اللى متدوب فيه معلقة السكر
لازم نحطها فى التلاجة 6 ساعات عالاقل عشان تبقى نفس طعم اللى بتتباع برة
كريم شانتى
كسترد فنواز الجاهز بالشيكولاتة
نحضر طبق فيه ماء مغلى مع معلقة نيسكافية نبل البسكوت ونرصه
اول طبقة الكريم شانتى مع 200 مللى لبن مع علبة قشطة وندخلها الفريزر نص ساعة
الطبقة التانية كيس كريم كراميل وعليه 200 مللى لبن وعلبة قشطة وندخلها الفريزر نص ساعة
الطبقة التالتة والاخيرة كيس بودينج الشيكولاتة يدوب فى نص كيلو لبن ويزود معلقتين سكر ونقلب على نار هادية ويضاف بعد ان يهدى يعنى بعد مانقفل النار ب10 دقايق
ونرش على الوش نسكويك بواسطة مصفاة صغيرة وندخلها التلاجة لحد الفطار
كور التمر بالبسكوت والشيكولاتة
جوز هند وفورماسيل للتزيين
نزيل النوى من التمر ثم نزود معلقة زبدة وندخله الفرن الكهربائ خمس دقائق على درجة 150 مع فتح الشواية
نخرجه ونضربه بالخلاط الكهربائى
نكسر البسكويت باليد مش بالخلاط
ونضيف الشيكولاتة السائلة ونقلب
نحطها فى الجوز الهند او الفورماسيل للتزين
مشروب الكيوى والاناناس بالسبرايت
المقادير
سبرايت
نضرب الكيوى والاناناس مع السكر فى الخلاط كل لوحده
اناناس
معلب
دعواتكم وخصوصا فى العشر الاواخر وكل عام وانتم بخير