روابط قد تهمك :
فساتين العروس | تسريحات | تنظيم الاعراس | زخرفة | عالم حواء


صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 15 من 16

الموضوع: صنية قرع العسل بالمكسرات والبشاميل من مطبخى

  1. #1
    عروس جديدة الصورة الرمزية كرملايه
    تاريخ التسجيل
    04/07/2010
    الدولة
    اسكندريه
    المشاركات
    22

    صنية قرع العسل بالمكسرات والبشاميل من مطبخى

    ازيكم ياقمرات انا النهارده جبتلكم طريقة القرع العسلى علشان اللى مش بيعرف يعمله وان شاء الله هيعجبكم جدا نبدء بالمقادير
    قراعيه حوالى خمسه كيلو


    حوالى كوبين سكر
    مكسرات اى نوع المتواجد
    كيلو لبن
    سمن بلدى
    دقيق وبقسماط
    الطريقه اولا هنغسل القراعيه من بره ونقطعها على اربعه وبعدين نقطعها شرايح زى البطيخ كده ونشيل اللب بتاعها والقشره الخارجيه ولازم يكون السكين حاد لانه قاسى جدا

    وبعدين نقطعها مكعبات ونضيف عليها السكر وده يكون فى اناء السلق بتاعها
    وبعدين نغطيها من باليل او قبلها على الاقل 3 ساعات علشان تنزل الميه بتاعتها كلها وبعدين نسلقه لغايه ماتنشف كويس وميبقاش فى ميه عليها نهائى مع التقليب المستمر ليها طبعا علشان متتحرقش منناوبعدين نجيب طبق غويط ويكون فوقيه مصفاه ونقلب فيها القرع بعد ماينشف خالص ونسيبها على الاقل ساعتين لغايه ما كل السائل اللى فيها ينزل وناخد بالنا ان السائل ده اللى هنحلى بيه البشاميل وبعدين نجيب حاجه مخرمه ونفضل نضغط عليها

    وبعدين نضيف عليها شويه مكسرات ومعلقتين سمن بلدى وشوية بشاميل

    هنجهز صنيه وندهنها سمنه ونرشها بالبقسماط علشان ميلزقش مننا

    وهنعمل البشاميل بالطريقه العاديه اللى كلنا نعرفها ونحليه بالسائل اللى نزل من القرع فى الطبق ونضيف شويه بشويه لغاية ما نوصل للتحليه اللى احنا عايزنها
    وده شكل الصنيه متبطنه بالسمن والبقسماط

    وبعدين هنقسم القرع لقسمين وهنفرد اول قسم فى الصنيه ونضيف عليه المكسرات

    وبعدين نضيف القسم التانى ونضيف عليه البشاميل هندخلها الفرن حوالى 20 دقيقه

    وبعدين نحمر الوجه تحت الشوايه

    ولازم نسيبها تبرد تماما وتتاكل بارده وبالف هنا وشفا


  2. #2
    عروس ركن الأزياء الصورة الرمزية لوليكي
    تاريخ التسجيل
    18/04/2008
    الدولة
    بين عائلتي الصغيرة
    المشاركات
    7,647
    يسلمووو ايديكي

  3. #3
    عروس ماسية
    تاريخ التسجيل
    11/03/2010
    الدولة
    رّحِيْقٌ مِنْ ثّغْر السَّمآءْ
    المشاركات
    5,820
    مآحووب القرع الله يديم النعمممة


    ومشكوورهـ ..~

    وسلمت يمينكٍ

  4. #4
    عروس جديدة الصورة الرمزية كرملايه
    تاريخ التسجيل
    04/07/2010
    الدولة
    اسكندريه
    المشاركات
    22
    ميرسى ياقمر

  5. #5
    عروس جديدة الصورة الرمزية كرملايه
    تاريخ التسجيل
    04/07/2010
    الدولة
    اسكندريه
    المشاركات
    22
    ميرسى حبيبتى

  6. #6
    عروس برونزية
    تاريخ التسجيل
    14/08/2010
    الدولة
    مملكه البحرين
    المشاركات
    1,602
    تسلم الايادي يارب

  7. #7
    عروس ركن المطبخ و المائدة الصورة الرمزية ... شذى الغربه ...
    تاريخ التسجيل
    19/01/2009
    الدولة
    امريكا .. وقلبي اليمن
    المشاركات
    12,273
    ماشاء الله طبق جميل

    سلمت يداك ياقمر

  8. #8
    عروس ماسية الصورة الرمزية mimati
    تاريخ التسجيل
    13/01/2006
    الدولة
    اللهم اقبض روحي وانا ساجدة لك
    المشاركات
    3,624
    تسلم الايادي
    على القرع العسلي بصراحة طعمه رائع

  9. #9
    مشرفة سابقة
    تاريخ التسجيل
    03/05/2008
    الدولة
    يا خسارة الخمس سنوات
    المشاركات
    53,944
    تسلم ايديكِ يا عسل

  10. #10
    مشرفة سابقة الصورة الرمزية paly
    تاريخ التسجيل
    24/11/2009
    الدولة
    ksa
    المشاركات
    5,822
    تسلم يدك ياعسل . بالهناء والشفاء

  11. #11
    مشرفة سابقة الصورة الرمزية ام هدواي القلب
    تاريخ التسجيل
    27/07/2009
    الدولة
    يـاخـذون اللي يـبـونـهـ كـل هـ الـعـالـم وكـونـهـ الآ قـلـبـكـ يـتـركـونهـ لأ تـمـسـهـ ايـدهـم.....
    المشاركات
    15,570
    يسلمووو ياعسل..

  12. #12
    عروس جديدة الصورة الرمزية كرملايه
    تاريخ التسجيل
    04/07/2010
    الدولة
    اسكندريه
    المشاركات
    22
    تسلمو حبايب قلبى

  13. #13
    عروس ماسية
    تاريخ التسجيل
    25/05/2010
    الدولة
    بعز ابـــــــــوي
    المشاركات
    25,240
    رووووووووووووووووووووووعه

    تسلم ايدج

  14. #14
    عروس ركن العناية بالبشرة والجسم وركن العطور والعناية بالشعر الصورة الرمزية Sweet N Sour
    تاريخ التسجيل
    03/08/2009
    الدولة
    في حفظ الله و رعايته
    المشاركات
    23,289
    تسلم الايادي

  15. #15
    عروس رائعة
    تاريخ التسجيل
    11/07/2007
    الدولة
    في اعمق اعما قه
    المشاركات
    1,429
    ما شاء الله رووووعه

    ان شاء الله بجربها

صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. فطائر صغيره مع لحم والبشاميل
    بواسطة نبراس العلا في المنتدى المقبلات والمعجنات
    مشاركات: 12
    آخر مشاركة: 20/05/2009, 04:20 PM
  2. أرز باللحم والبشاميل
    بواسطة بثين في المنتدى الاطباق الرئيسية
    مشاركات: 6
    آخر مشاركة: 13/09/2004, 06:18 AM
  3. المعكرونة بالدجاج والبشاميل...
    بواسطة شمس الامل في المنتدى الاطباق الرئيسية
    مشاركات: 5
    آخر مشاركة: 31/10/2003, 12:17 AM
  4. اللحوح بالدجاج والبشاميل
    بواسطة توفي الننوسة في المنتدى الاطباق الرئيسية
    مشاركات: 9
    آخر مشاركة: 28/10/2003, 01:01 AM