المقــــــادير
أولا : الكيكة
1/4 كوب زبدة مملحة أو زبدة ورشة ملح
1 كوب شيكولاته خام ( نصف محلاةٍ semisweet )
3 بيضات
1 2/3 كوب سكر أبيض
2/3 كوب زيت
1 معلقة صغيرة فانيليا سائلة ( إنتبهى أن تكون من النوع خالى الكحول)
1 1/2 كوب كوكاكولا
2 كوب دقيق
1/3 كوب كاكاو بودرة بدون سكر
1 1/2 معلقة صغيرة بيكنج بودر
1/2 ملعقه صغيره باكينج صودا ( بيكربونات)
3/4 معلقة صغيرة ملح
الطريقة
- سخنى الفرن مسبقا على درجة 350 فهرنهايت
- نضع الزبدة مع الشيكولاتة فى طبق
-دوبى الزبدة مع الشيكولاتة بالمايكروويف حوالى دقيقة وقلبيهم مع بعض للحصول على قوام متجانس
- فى طبق آخر نضرب البيض والسكر ثم أضيفى الزيت والفانيليا
- ثم أضيفى للخليط السابق وأضيفى الكوكاكولا
- ننخل الدقيق مع البيكنج بودر والبيكنج صودا
- أضيفى لهم الكاكاو البودرة والملح ثم أضيفيهم للخليط السائل شوية شوية وإخلطى بالمضرب الكهربائى جيدا ويوضع فى صينية بالفرن حوالى 40 دقيقة وإختبرى الكيكة لضمان النضج
ثانيا: مقادير التوبينج
1 1/3 كوب شيكولاتة خام
حوالى 6 معالق كبيرة زبدة أو 3/4 ستيك زبدة
1 معلقة صغيرة فانيليا سائلة
1/8 ملعقة صغيرة ملح
2 كوب سكر بودرة
1/3 كوب كوكاكولا
آيس كريم فانيليا
الطريقة
نضع الشيكولاتة والزبدة بالمايكوويف كالسابق
بإستخدام المضرب الكهربائى نضع الملح والفانيليا
ونخلط السكر البودرة شوية شوية
ثم نضيف الكوكاكولا ونخلط جيدا
كده خلص الآيسينج
نضع الآيسينج على الكيكة وهى دافئة
ثم تقطع وتقدم ويوضع عليها الآيس كريم
منظر جانبى لمحبات الشيكولاتة
عجبني ونقلته اتمنى يعجبكم:L: