طريقة الرز بالفلفل الالوان والقرفة

02/08/2010, 07:44 PM
انا من يومين يا بنات عملت اكلتى المفضله والى اكتر حاجه شاطرة فيها عملت رز بالفلفل الالوان والقرفه

وطريقته سهله وجميله اوى

اولكشي دى المكونات

رز - فلفل الوان ( المفروض يكون في فلفل اصفر بس ملقتش ساعتها ) _ قرفة - بصله مفرومة -مكعب ماجى- وملح وفلفل اكيد

الاول لازم الرز يطلع بني عشان كده خدت نص البصله المفرومة وشوحتها ف معلقه زيت


وسبيتها لحد ما اتحرقت وبعدين حطيت مقدار الميه الى هنحطو ع الرز ومعاه مكعب المرقه ونسيبهم يغلو غلوة واحده هيبقو كده

بعدين ف الحله الى هنعمل فيها الرز نحط نص البصله التانيه المفرومة تدبل ف معلقه زيت مع مراعاه اننا حاطين معلقه ف ميه الرز الى احنا عملناها


بعدها نحط الفلفل الاحمر ثم الاخضر يتشوحو مع البضله ويدبلو






وبعدين نحط الرز ونقلبو دقيقه كده معاهم عشان ياخد الريحه بتاعة الفلفل ومعاه ملح وفلفل اسمر



وهنا حطيت رشه قرفه كده بسيطة حسب الكميه انا الكمية صغيره عشان كده حطيت رشه بسيط ( ونراعي ان كتر القرفه بيمرر




وبعد ما قلبناهم لمدة دقيقه عالنار صفينا المايه الى عملناها بالبصله المتحمره اوى ومكعب المرقه ونحصفيهم ونحطهم عالرز وده الشكل



وده بعد ما الرز استوى وخد اللون البني والقرفه


*طبعا انا محبتش احرق البصله ف نفس الوعاء الى هعمل فيه الرز وعملتو ف طاسه تانيه عشان اولا البصل المحروق كتر الغلي فيه بيمرر الاكل ثانيا هيعمل نقط سوده فالرز
--------------
وده الشكل النهائي قدمتو مع دجاج السماق والفلفل الالوان



وبالهنا والشفا يا بناااات



من مواضيعي

02/08/2010, 07:50 PM
ما شاء الله روعة تسلم الايادي



من مواضيعي

02/08/2010, 07:54 PM
ميرسي يا قمر ع ذوقك



من مواضيعي

02/08/2010, 09:33 PM
ماشاء الله

يسلمو هاليدين

و تستاهلين أحلى تقييم



من مواضيعي

صورة **قطرات الندى** الرمزية
02/08/2010, 09:42 PM
الله يعطيك العافية



من مواضيعي

02/08/2010, 10:00 PM
ميرسي يا بناااات



من مواضيعي

صورة Blossoms الرمزية
02/08/2010, 10:03 PM
ماشاء الله كثير شهي تسلم ايديك

بانتظار جديدك



من مواضيعي

بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم صل على محمد وال محمد
02/08/2010, 10:49 PM



من مواضيعي

02/08/2010, 11:17 PM
تسلم ايدك



من مواضيعي

صورة ماذا اقول الرمزية
03/08/2010, 04:13 AM
تسلم يدك يا قمر جميل
ويعطيكِ العافية



من مواضيعي




فلسطيني انا اسمي فلسطيني
نقشت اسمي على كل الميادين
أمير فلسطين
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

« معكرونه بالبشاميل بالتونه والفلفل الحار | حياكم على دجاج مشوي من حنانت »

يتصفح الموضوع حالياً: 1 (0 من الأعضاء و 1 من الزوار)
 
أدوات الموضوع ابحث بهذا الموضوع
ابحث بهذا الموضوع:

بحث متقدم


مواضيع مشابهة
الموضوع المنتدى
دجاج بالفلفل الالوان والسماق ( من مطبخ الشيف يسري) الاطباق الرئيسية
.... طريقة الرز بزعفران..... الاطباق الرئيسية
طريقة الرز الهنـــدي !! الاطباق الرئيسية
ابي طريقة الرز الزعفراني المطبخ و المائدة
طريقة الرز البرياني الاطباق الرئيسية

الساعة الآن +3: 06:09 AM.

 اتصل بنا - اعلن معنا - سياسة الخصوصية

Search Engine Optimization by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141