روابط قد تهمك :
فساتين العروس | تسريحات | تنظيم الاعراس | زخرفة | عالم حواء


النتائج 1 إلى 4 من 4

الموضوع: عروسة جديدة ومش عارفة تطبخى إيه النهاردة :السبانخ باللحم المفروم

  1. #1
    مشرفة سابقة الصورة الرمزية أم سلمى2007
    تاريخ التسجيل
    17/04/2008
    الدولة
    مصر
    المشاركات
    3,082

    عروسة جديدة ومش عارفة تطبخى إيه النهاردة :السبانخ باللحم المفروم

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته:
    كيفكم ياأخوات عروس إزيكم يابنوتات يارب تكونزا بألف خير وصحة وسعادة النهاردة هأكتب لكم طريقة السبانخ المطبوخة لمحبى الطبيخ أو الإيدامات أو العرايس الجدد فى الطبخ كان نفسى أنزله بالصور بس الإيد قصيرة والعين بصيرة كاميرا الموبايل ضعيفة والصور وحشة أوى:confused::
    المقادير :الكمية دى تكفى ثلاث أفراد ليومين)
    1:ثلاث بصلات وسط
    2:عصير طماطم تقريبا 1ك
    3:علبة معجون طماطم صغيرة أو أربع ملاعق معجون طماطم
    4:ملح وبهارات ومكعب مرقة(لو مش عايزة تضيفى مكعب المرقة ممكن تستبدليها بشوربة)
    5:حزمة سبانخ وحزمة كزبرة خضراء وحزمةشبت كلهم حجم وسط (لو عايزة تضيفى بقدونس براحتك)
    6:نصف كيلو لحم مفروم وممكن أقل براحتك
    7:ثوم وكزبرة ناشفة مطحونة.
    8:قبضتين يد حمص طبخ (معروف فى مصر مختلف عن حمص الشام)أو قبضتين أرز
    الطريقة:
    1:نحمر بصلة فى شوية زيت لغاية ماتكتسب اللون البرتقالى ونضيف اللحم المفروم ونضيف الملح والفلفل الأسود والكمون ورشة قرفة ورشة بهارات لحم ونتركها على النار لغاية ماتتشرب ماءها وبعد ذلك نرفعها عن النار(خلوا بالكم ماتقلبوش اللحم كتير علشان مايتفتت أوى ومايظهرش فى السبانخ حاولوا تخلوا فيه قطع صغيرة لأجل ماتبان فى السبانخ)
    2:قطعوا البصلتين تقطيع صغير وحمروها فى ملعقتين سمن حتى اللون الذهبى ثم ضيفوا عصير الطماطم ومعجون الطماطم واظبطوا الطعم بالملح والبهارات ومكعب المرقة وأتركوها ربع ساعة على نار متوسطة.
    3:نظفوا الخضرة وقطعوها تقطيع رفيع ثم ضيفوها للصلصة وضيفوامعها اللحم المعصج.
    5:نضيف حمص الطبخ المنقوع أو الرز المغسول.
    6:أتركوا الجميع على النارالهادئة إلى المتوسطةمع التقليب كل خمس دقائق وذلك حتى تمام استواء الحمص أو الأرز ونضج اللحم.
    تقدم وإلى جانبها الخبز أو الأرز الأبيض وطبق السلطة ...وبالهناء والشفاء

  2. #2
    مراقبة أركان البيت والمطبخ ومشرفة ركن الأزياء ، عضو فريق التطوير بالمنتدى الصورة الرمزية ماذا اقول
    تاريخ التسجيل
    16/04/2008
    الدولة
    فلسطين واعيش في ليبيا
    المشاركات
    59,436
    الف شكر حبيبتي على الطريقه الحلوه
    وان شاء الله بنشوفها بالصور

  3. #3
    عروس مبدعة
    تاريخ التسجيل
    22/03/2008
    الدولة
    الخبر
    المشاركات
    924
    تسلمين يالغلا
    سلمت يداك لاعدمناك ..

  4. #4
    مشرفة سابقة الصورة الرمزية أم سلمى2007
    تاريخ التسجيل
    17/04/2008
    الدولة
    مصر
    المشاركات
    3,082
    جزاكما الله خيرا اختاى على إهتمامكما بالرد على.

المواضيع المتشابهه

  1. الكوسة باللحم المفروم
    بواسطة عيشوش في المنتدى الاطباق الرئيسية
    مشاركات: 10
    آخر مشاركة: 08/11/2010, 09:03 PM
  2. التوست باللحم المفروم
    بواسطة zazlan في المنتدى المقبلات والمعجنات
    مشاركات: 11
    آخر مشاركة: 08/09/2009, 08:47 AM
  3. السبانخ باللحم على الطريقه المصريه من مطبخى بالصور
    بواسطة لحظه ندم في المنتدى الاطباق الرئيسية
    مشاركات: 15
    آخر مشاركة: 10/10/2008, 05:19 PM
  4. دجاج باللحم المفروم
    بواسطة ابتسامة القمر في المنتدى الاطباق الرئيسية
    مشاركات: 4
    آخر مشاركة: 08/06/2007, 10:17 PM
  5. خلطة باللحم المفروم
    بواسطة كنوز البحرين في المنتدى المطبخ و المائدة
    مشاركات: 4
    آخر مشاركة: 01/12/2006, 07:36 PM