المطبخ و المائدة يشمل الاطباق الرئيسيه والحلويات والمقبلات والمعجنات والمشروبات .

اللي بتستخدم الفحم يا ريت تدخل ضروووووري

30/06/2008, 06:33 PM

السلام عيكم
يا بنات انا انهرده ان شاء الله ناوية اعمل برجر على العشاء انا كل مرة بعمله بقليه في شوية زيت زي الطريقة التقليدية انما انا المرة دي عاوزة اعمله زي المطاعم اللي هو مشوي على الفحم وانا مش عندي شواية ومش عارفة اولع الفحمة ازاي انا حطيتها على عين البوتجاز وحطيت فوقها الصاجة الشبك بتاعة الفرن وهحط على الصاجة دي البرجر وولعت عين البوتجاز وحطيت عليها الفحمة ( على عين البوتجاز ) لكن لاحظت ان الفحمة بتعمل اصوات كده بتتكتك وبتطلع زي شرار كده فانا بصراحة خفت
يا ريت اللي استخدمت الفحم من غير شواية تقول لي ولعته ازاي وهل الطريقة بتاعتي دي فيها خطر ولا عادي بلييييييييييييييييز ضروووووووووووري
وجزاكم الله خيرا



من مواضيعي



01/07/2008, 02:51 AM
مش عارفة والله يا حبيبة مقدرش افيدك يارب البنات يفيدوكي



من مواضيعي

صورة mohaaa28 الرمزية
01/07/2008, 05:09 AM
يصى يا حبيبية انا مجربتش الطريقة دى قبل كده بس انا لما بعمل كفتة مثلا وعايزة ريحة الفحم فيها كنت بولع قطعة الفحم على النار لوحدها لغاية ملونها يحمر وبعدين احطها داخل صينية الكفتة واغطيها على طول مش عارفة ممكن تجربيها كده مع البرجر يعنى تسوية فى نقطة زيت صغيرة وتحطيه جوه صينية وارمى الفحمة جواها وبعدين حطى على البرجر باربكيو صوص , وقوليلى نفعت الطريقة ولا لأ



من مواضيعي

01/07/2008, 12:43 PM
ولعي فحمه وخليها تحمر بعدين انتي خلصي كمية البرجر وحطي اللبرجر بالحله وجيبي فنجال فيه زيت

ودخلي الفحمه جو الزيت وسكري الحله راح تديكي طعم شوي ارجو انك فهمتيني وذا مفهمتيني ارجع اشرحلك وبحاول بصور



من مواضيعي

01/07/2008, 01:31 PM
يصى يا حبيبية انا مجربتش الطريقة دى قبل كده بس انا لما بعمل كفتة مثلا وعايزة ريحة الفحم فيها كنت بولع قطعة الفحم على النار لوحدها لغاية ملونها يحمر وبعدين احطها داخل صينية الكفتة واغطيها على طول مش عارفة ممكن تجربيها كده مع البرجر يعنى تسوية فى نقطة زيت صغيرة وتحطيه جوه صينية وارمى الفحمة جواها وبعدين حطى على البرجر باربكيو صوص , وقوليلى نفعت الطريقة ولا لأ

(y) انا بعمل كده برده



من مواضيعي

01/07/2008, 11:01 PM
يصى يا حبيبية انا مجربتش الطريقة دى قبل كده بس انا لما بعمل كفتة مثلا وعايزة ريحة الفحم فيها كنت بولع قطعة الفحم على النار لوحدها لغاية ملونها يحمر وبعدين احطها داخل صينية الكفتة واغطيها على طول مش عارفة ممكن تجربيها كده مع البرجر يعنى تسوية فى نقطة زيت صغيرة وتحطيه جوه صينية وارمى الفحمة جواها وبعدين حطى على البرجر باربكيو صوص , وقوليلى نفعت الطريقة ولا لأ
بصي انا عملت الطريقة دي قبل كده بس حسيت انها زي قلتها والاكل طعمة بيكون عادي مش عارفة بقى انا اللي مش عارفة ولا ايه



من مواضيعي

01/07/2008, 11:02 PM
ولعي فحمه وخليها تحمر بعدين انتي خلصي كمية البرجر وحطي اللبرجر بالحله وجيبي فنجال فيه زيت

ودخلي الفحمه جو الزيت وسكري الحله راح تديكي طعم شوي ارجو انك فهمتيني وذا مفهمتيني ارجع اشرحلك وبحاول بصور
طريقتك تشبه طريقتي بس انا بعملها من غير زيت ايه فايدة الزيت بقى



من مواضيعي

01/07/2008, 11:03 PM
على العموم عني انا ماعملتش البرجر امبارح مخصوص عشان موضوع الفحم ده وفي الاخر قلت الحمد لله لان جوزي جه ومش جاي له نفس يتعشى



من مواضيعي

02/07/2008, 08:22 AM
ولعي فحمه وخليها تحمر بعدين انتي خلصي كمية البرجر وحطي اللبرجر بالحله وجيبي فنجال فيه زيت

ودخلي الفحمه جو الزيت وسكري الحله راح تديكي طعم شوي ارجو انك فهمتيني وذا مفهمتيني ارجع اشرحلك وبحاول بصور
انا اعرف ان هيا دي الطريقه اللي تحصلي بيها عى ريحه الشوى بس انا مش بحب استخدم الفحم بس انتى ممكن تعملى زى ما ماموه بتقول انك تحطى صوص الباربيكيو لانه فعلا بيفرق في كطعم الاكل



من مواضيعي

02/07/2008, 11:56 AM
السلام عليكم

شوفى يا حببتى انا لسه امبارح عاملة البرجر بطريقه حلوة جدا و الكفته نفس الطريقه

اولا احضرى صينية ورصى فيها البرجر وقطعى فوقه حلقات بصل ، حلقات فلفل اخضر ، وحلقات طماطم

ودخليه الفرن لمده عشر دقائق ثم طلعى الصينية واقلبى البرجرعلى الوجه الاخر وبعد ربع ساعه اطفى الفرن

وبعد كده ضعى فى منتصف الصينية ملعقه سمن وولعى الفحمه على النار حتى تحمر جدا وتصدر صوت فرقعه

وبعدين حطيها فوق ملعقة السمن وغطى عليها بسرعه لمده عشر دقايق وارفعى الغطاء وشمى الريحه وتذوقى

الطعم وبالهنا والشفا.



من مواضيعي

  • 1
  • 2

« لتنظيف اواني وادوات المطبخ | القلايه الكهربائيه »

يتصفح الموضوع حالياً: 1 (0 من الأعضاء و 1 من الزوار)
 
أدوات الموضوع ابحث بهذا الموضوع
ابحث بهذا الموضوع:

بحث متقدم


مواضيع مشابهة
الموضوع المنتدى
اللي في الرياض ...تدخل ضروووووري !!!! الصحة و الطب
اللي تتعالج في مستشفى توام تدخل ضروووووري المتأخرات عن الحمل
اكيد الي بتستخدم هذي الاشياء زوجها بيتخبل عليها ركن العناية بالبشرة والجسم
صابون الكركم ,, اشلون انسويه سائل استحمام الي تعرف تدخل ضروووووري ركن العناية بالبشرة والجسم

الساعة الآن +3: 09:07 AM.

 اتصل بنا - اعلن معنا - سياسة الخصوصية

Search Engine Optimization by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141